28. November 2023

Bitcoin-prisen jager etter $ 19.000, men krypto-børsens forhold til lang til kort viser at topphandlere er forsiktige på disse nivåene.

Denne uken steg Bitcoin (BTC) -prisen til en ny 3-års høyde på $ 18,965, noe som førte til at investorene trodde at en ny all-time high over $ 20.000 er på kortene.

Selv om dette er spennende tider, viser data at noen profesjonelle investorer føler seg lei seg for prisen på disse nivåene, og fraværet av detaljhandel FOMO har noen krav om en kraftig tilbaketrekning.

Data viser at Bitcoin Code ikke har sett en nedgang større enn 5% siden 4. september, og i løpet av de siste 77 dagene har den digitale eiendelen fått 84%. Sist gang lignende prishandling ble observert, var den 25. november 2019.

Bitcoin-pris (USD) på Bitstamp. Kilde: TradingView
Den gang gjorde BTC en bevegelse på 47% fra $ 6,900 til $ 10,150 innen midten av februar 2020, en 86-dagers sekvens. Likevel bør man ikke hoppe til den konklusjonen at en betydelig korreksjon nødvendigvis følger hver bevegelse uten 5% daglig fall.

Bevis for slike uensartede forventninger kan hentes fra basis for futureskontrakter. Typisk skal indikatoren vise en premie på 3% til 10%.

BTC 3-måneders futures kontraktspremie, januar 2020. Kilde: Skew
Legg merke til hvordan handelsmenn var villige til å betale ytterligere 20% på årsbasis for å bære låneposisjoner tilbake i februar. Dette er ganske uvanlig og et signal om ekstrem optimisme.

Denne gangen har basisindikatoren gravitert nær 10%. Derfor er det trygt å slutte at oddsen for kaskadeavvikling av salgsordre er mye lavere denne gangen.

Mangel på optimisme er et tegn på redusert overbevisning

Forhandlere er blitt overrasket over denne uvanlige trenden, og data bekrefter at det er fullstendig mangel på overbevisning. Selv om BTC-futurekontraktspremien for øyeblikket ligger i en bullish sone, er det gyldig å kjøpe den uten å skille.

For å effektivt måle om fagfolk har hatt lange posisjoner gjennom hele dette rallyet, bør investorer overvåke de beste handelsmennene lange til korte forhold på ledende kryptobørs.

Huobi BTC topphandlere langt til kort forhold. Kilde: Huobi
På Huobi kan vi se at topphandlerne gikk inn i en nettokortsposisjon ettersom Bitcoin overgikk $ 16 000 den 16. november. 19. november dukket det opp noen få bearish spill da BTC ikke klarte å bryte motstanden på $ 18 000. Nok en gang var de raske med å lukke tapene og er for tiden flate. Derfor kan man anta at profesjonelle handelsmenn har prøvd å gjette en lokal topp uten mye overbevisning.

Interessant, data fra Binance viser at topphandlere bruker en annen strategi. Til tross for dette gjenspeiler det fortsatt mangel på overbevisning, som man kan slutte nedenfor.

Binance BTC topphandlere langt til kort forhold. Kilde: Binance
Binance-topphandlere hadde en nettolengde på 10% mens Bitcoin samlet seg over $ 16 000, men de klatret deretter for å kjøpe etter at det skjøt over $ 17 500.

Mens de fortsatt opprettholdt en bullish posisjon, reduserte de den betydelig da BTC kjempet for å bryte $ 18 000 den 18. november.

Det er verdt å merke seg at børser samler topphandleres data på en annen måte, da det er flere måter å måle klienters nettoeksponering på. Derfor bør enhver sammenligning mellom forskjellige leverandører gjøres på prosentvise endringer i stedet for absolutte tall.

Til slutt signaliserer dataene at det er noe ubesluttsomhet eller i det minste mangel på sterk overbevisning blant topphandlere.

Når markedet sender blandede signaler, er det ikke noe galt med å sitte tett og ikke være i posisjon. I det minste er dette det kunnskapsrike handelsmenn ser ut til å gjøre.

Synspunktene og meningene som er uttrykt her er utelukkende synspunkter fra forfatteren og gjenspeiler ikke nødvendigvis Cointelegraphs synspunkter. Hver investerings- og handelsbevegelse innebærer risiko. Du bør utføre din egen forskning når du tar en beslutning.