30. November 2023

Bitcoin lijkt vast te zitten in een sleur aangezien de belangrijkste cryptocurrency 0,55% tot $9.385 daalt. Maar het “echte” volume blijft extreem laag met slechts $1,3 miljard.

Voor het eerst sinds februari is dit volume gedaald tot onder de $1 miljard.

Maar niet alleen het detailhandelsvolume, maar ook het institutionele volume over de beurzen heen is gedaald.

Een langdurige periode van lage volatiliteit van de consolidatie

De Bitcoin futures bij de CME groep raakten gisteren hun laagste niveau in meer dan een maand tot $110 miljoen van $328 miljoen aan het begin van deze week. Bakkt heeft de afgelopen maand geen $50 miljoen gezien en is gedaald tot $15 miljoen.

Als het gaat om bitcoin-opties, heeft CME, die voortdurend records heeft gemaakt, sinds het midden van vorige week ook een daling gezien, die zo laag is als 882.000 dollar van het hoogtepunt van 66 miljoen dollar op 28 mei.

Dezelfde neerwaartse trend is te zien op de bitcoin-opties die worden verhandeld op Deribit, LedgerX en OKEx. De BTC-optieactiviteit was gisteren ook zwaar aan de vraagzijde.

Bakkt heeft ondertussen geen enkele USD in bitcoin-optiehandelsvolume opgenomen. En het is niet nieuw, in 2020 handelt zelden iemand in Crypto Trader opties.

De open interesse groeit intussen op bitcoin opties, in een veel sneller tempo dan bitcoin futures’, volgens Skew. Vorige week nog, bereikte OI op CME’s bitcoin-opties een recordhoogte.

Met de helft achter ons, “de prijs van de bitcoin is een langdurige periode van lage volatiliteit consolidatie ingegaan, het lijkt erop dat de interesse in de handel in ‘s werelds nummer een digitale activa enigszins is gedaald,” schreef analist Mati Greenspan in zijn dagelijkse nieuwsbrief.

Zoals we hebben gezien, hebben de millennials een voorkeur voor aandelen, vooral die van de bedrijven die failliet zijn of geen inkomsten hebben.

Blijven accumuleren

In tegenstelling tot de handelsactiviteit, is de bitcoin op zijn allerhoogste niveau in verhouding tot zijn sociale activiteit. “De toenemende NVTweet Ratio kan suggereren dat BTC nu meer gedreven wordt door institutionele handel, aangezien de marketcap sneller toeneemt dan het sociale volume,” zei The TIE.

Terwijl de handelsactiviteit over de hele linie zwak is, nemen de bitcoindhouders dit als een kans om wat sats te kopen.

Volgens Glassnode, brachten de houders 154 van de 170 dagen van dit jaar door met het accumuleren van bitcoin. Ze hebben hun posities met ongeveer 233.000 BTC verhoogd.

De Bitcoin Puell Multiple is na ongeveer drie weken ook weer teruggevallen in de groene “koop”-zone. Op de lange termijn zijn deze niveaus onder de 0,5-lijn historisch gezien uitstekende uitgangspunten voor investeerders in bitcoins.

Wat de prijs betreft, is het aan iedereen om te raden waar het nu naartoe gaat. Voor handelaar CryptoGainz ziet het er momenteel uit als een “bullish reclaim en een hertest van de vraag”.

“Imo het is meer waarschijnlijk dat btc zal maan zonder te gaan onder 8k vs het zien van een hertest van de jaarlijkse open bij 7.1k,” zei hij.