27. September 2023

“Selvom vi alle er enige om, at noget er et problem, er vi måske ikke enige om, hvordan vi rent faktisk skal løse det.”

Så siger Brian Armstrong fra Coinbase, da den nyeste skinnende dreng i Silicon Valley klart har nået vækststadiet, hvor nogle kræver det dydssignaler om alle mulige spørgsmål.

”Det er blevet almindeligt for virksomheder i Silicon Valley at engagere sig i en bred vifte af social aktivisme, selv dem, der ikke er relateret til, hvad virksomheden gør, og der er helt sikkert medarbejdere, der virkelig ønsker dette i den virksomhed, de arbejder for. Så hvorfor har vi besluttet at tage en anden tilgang?

Han slutter med at erklære Coinbase er upolitisk, bortset fra hvor det direkte påvirker kryptoer. Med angivelse af, hvad mange har anført i dette rum i årevis, er Bitcoin Profit politisk neutral.

Årsagen er, at selvom jeg synes, at disse bestræbelser er velmenende, har de potentialet til at ødelægge en masse værdi hos de fleste virksomheder, både ved at være en distraktion og ved at skabe intern opdeling. Vi har set, hvad interne stridigheder hos virksomheder som Google og Facebook kan gøre for produktiviteten, og der er mange mindre virksomheder, der har haft deres egne udfordringer her. ”

Så siger Armstrong, mens han navigerer i det vanskelige spørgsmål om at blive en mainstream-virksomhed, mens han stadig holder rødderne og fokuserer. Han siger:

”Det ville være i modstrid med vores principper om inklusion og tilhørsforhold at være mere en aktivistisk virksomhed i spørgsmål uden for vores kernemission.

Vi har mennesker med mange forskellige baggrunde og synspunkter på Coinbase, og selvom vi alle er enige om, at noget er et problem, er vi muligvis ikke enige om, hvordan vi rent faktisk skal løse det. ”

Du tror, ​​at hans argument er ret overbevisende, da det koger ned til: bitcoin, ikke venstre eller højre. Han siger effektivt så meget:

”Vi forsøger at skabe infrastruktur til kryptoøkonomien, og at ja, dette ville skabe mere lige adgang for alle mennesker, men vi forsøger ikke at løse alle former for ulighed i verden …

Jeg tror ikke, at virksomheder kan få succes med at forsøge at gøre alt. At skabe et åbent finansielt system for verden er allerede en enorm ambitiøs mission, og vi kunne let bruge det næste årti eller to på at forsøge at flytte nålen til global økonomisk frihed. ”

Coindesk, som har en økse at male, spørger imidlertid afvisende, hvad betyder apolitisk overhovedet? “Selv det at være upolitisk kan tages som en politisk holdning,” siger de, hvilket på nogle måder er sandt, idet deres politiske holdning er, at de vil fokusere på at øge global økonomisk frihed gennem bitcoin, ethereum og andre kryptoer.

At sådan en simpel sag skulle tiltrække så meget opmærksomhed siger sandsynligvis meget mere om en bestemt rørledningsboble med kraftanstrengelse, der bevæger sig fra Harvard, Yale og lignende til de bedste virksomheder og derefter pålægges samfundet på en hjernevaskende måde, der svarer til kultur kontrol og pålæggelse.

At Google for eksempel kunne ændre placeringen på baggrund af politiske tilbøjeligheder, er noget, vi altid er nye og advarede mod. Men at de nu faktisk gør det, er også almindeligt kendt, men endnu ikke bevist gennem nogle dokumentlækager fra en whistleblower.

Det er yderst farligt at gøre Google til oplysningsdommer baseret på hvad Harvard eller Yale mener i dag.

At gøre Coinbase til dommeren for, hvad bitcoin er, eller hvem det er for, eller hvilket parti det støtter, og meget af resten, har også sine farer.

Endnu andre er uenige, og der er anstændige argumenter for, at bitcoin er politisk neutral, ikke at man har meget valg der, da det er som at forbinde et plus- og minuskabel for at skabe energi.

Kablerne er ligeglade med, hvem der forbinder dem, eller hvordan, forbindelsen skaber altid energi. Men Ben Weiss, COO for krypto-ATM-operatøren CoinFlip, siger:

”At købe og eje Bitcoin er og har altid været en iboende politisk handling. At købe Bitcoin er en stemme for et inkluderende finansielt system, en stemme for menneskerettigheder og en stemme for en bedre fremtid.

Det er en afstemning mod autoritarisme, en afstemning mod arvssystemer, der er fyldt med racisme og diskrimination, og en afstemning mod et økonomisk system, der har efterladt for mange mennesker. Derfor kan vi ikke eksistere i dette rum uden at være politiske. ”

Det er mange meget generelle udsagn, der har brug for bøger til gråtoner, men bitcoin er et valg, et alternativ til globale værdioverførsler.

Det er uden for det nuværende system på nogle måder, men ikke det udenfor, da du generelt skal gennemgå centraliserede fiat-udvekslinger.

Det er inklusive, hvis du har råd til gebyrerne, og hvis du har en tilstrækkelig heldig timing, hvor prisen stiger snarere end ned.

Bitcoin er et fravalg, men det kan ikke rigtig gøre meget ved racisme mere end noget andet værktøj, vi bruger, kan gøre ved det.

Og hvad det økonomiske system angår, har verden aldrig brugt så hårde penge som bitcoin, så vi har ingen anelse om basis