28. November 2023

Bitcoin holdt fast på onsdag, selv som et flertal af de bedste alternative kryptokurver eller altcoins faldt betydeligt.

BTC / USD steg 0,3 procent til $ 10.816 pr. Stykke inden 0423 GMT på en 24-timers justeret tidsramme. Til sammenligning faldt Ethereum, næststørste til Bitcoin Era, 4,09 procent. Andre tokens, herunder XRP, Polkadot, Bitcoin Cash, BNB og Chainlink, faldt også med 3-10 procent.

Det modsatte polaritetsstemning dukkede op, da Bitcoin Dominance – et barometer til måling af benchmark-kryptokurrencyens markedsdækning mod resten af kryptomarkedet – kravlede længere tilbage til højere niveauer. Som observatører bemærkede, var BTC.D-diagrammet på udkig efter et eget breakout på trods af ikke at være et omsætteligt instrument.

De seneste grønne lys i diagrammet ovenfor viste en kapitaltilstrømning til Bitcoin-markedet fra de omkringliggende altcoins. Det er på trods af kryptokurrencyens massive nedadrettede korrektion fra den årlige top på $ 12.486, der blev etableret tidligere i midten af august. To katalysatorer forklarer, hvordan Bitcoin formåede at holde sig stabilt over $ 10.700, selv da rivaliserende tokens faldt.

# 1 FOMC SEPTEMBER MØDE

Som Bitcoinist rapporterede tidligere, forventede Bitcoin bullish træk forud for lukningen af Federal Open Market Committee’s to-dages pengepolitiske møde onsdag. Handlende afventede flere detaljer om Federal Reserve’s planer om at afbalancere renterne mod inflationsmålet på 2 procent.

Den amerikanske centralbanks beslutning vil komme kl. 1800 GMT efterfulgt af en pressekonference af sin formand Jerome Powell.

Observatører forventer, at Fed holder sine benchmarkrater lavere i en længere periode for at fortsætte med at hjælpe den amerikanske økonomi gennem COVID-19-pandemien. Lavere renter holder nedadgående pres på den amerikanske dollar og obligationsrenterne. De øger således appellen af forholdsvis mere risikable aktiver, såsom guld, aktier og endda Bitcoin.

US Dollar Index steg 0,03 procent forud for FOMC-mødet onsdag.

På samme tid, hvis Fed forbliver unnvikende med hensyn til sine langsigtede planer, kan usikkerheden alene medføre en mindre korrektion på Bitcoin-markedet. Nomuras Lewis Alexander forklarede, at en nylig stigning i produktions- og jobdata muligvis forhindrer centralbanken i at dele alt for døvende toner.

”Nylige kommentarer fra FOMC-deltagere antyder, at der er enighed om stærkere, resultatbaseret fremadrettet vejledning eller væsentlige ændringer i aktivkøb,” sagde han i en note, der blev offentliggjort tidligere på ugen.

# 2 MIKROSTRATEGI KØBER MERE BITCOIN

De kortsigtede risici har ikke afvejet store investorer fra at tilføre ny kapital til Bitcoin-markedet.

MicroStrategy, et børsnoteret amerikansk firma, meddelte tirsdag, at det har købt yderligere 175 millioner dollars i BTC-enheder til sine reserver. Det markerede virksomhedens næststørste investering i kryptorummet. Det havde omfordelt 250 millioner dollars til Bitcoin i sidste måned.

Michael Saylor, medstifter af MicroStrategy, havde tidligere udtalt, at de besluttede at investere i Bitcoin for at beskytte deres reserver mod dollarvaluering. Når det er sagt, hjalp kryptokurrencyens afdækningsfortælling mod FOMC-mødet med at opretholde $ 10,7K-supporten.